Torsk og jordbær er ti ganger dyrere enn det produsenten får betalt

Min erfaring er at mat i EU er veldig mye billigere. Helt ned til en tidel av norsk pris. Her er to eksempler:

  • Torsk. Onkelen min, Oscar, som er fisker på Senja, forteller at han fikk 13 kroner kilo for torsken. I Oslo forlangte Georg A. Nilsen - sjømat, vilt og delikatesse i Bogstadveien 196,- for kiloen.
  • Jordbær. Hos Carrefour i Finestrat kostet jordbærene ned i 1,15 euro for kiloen i April. Dvs kr 4,50 for kurven. På Tangen, Hedmark kostet den samme bæra 49,-. Siden dette er i april, er det ikke straffetoll på import til Norge. Mva er 18% i Spania og 25% i Norge, og differansen skulle utgjøre 26 øre. En kan gå ut fra at bøndene får det samme om de selger til Norge eller Carrefour.





Populære innlegg fra denne bloggen

InvestorForum by VentureLab in Oslo a success story #startups

10 argumenter mot EUs datalagringsdirektiv

Statsbudsjettet 2010 og steinerskolene